Peter Linde

omslag

Astronomen Peter Linde publicerade 2013 den populärvetenskapliga boken "Jakten på liv i universum". En ny upplaga trycktes 2015 och inom kort utkommer den på engelska. Hans föreläsningsverksamhet utgår från bokens tema.  Se mer på www.peterlinde.net.

en bokSVT:s Kunskapskanalen sände den 16 maj 2013 programmet "En bok, en författare" där Peter Linde medverkade och berättade om sin bok, "Jakten på liv i universum".   Se programmet.

bokm28 okt 2013. Seminarium från Göteborgs bokmässa sänds inom ramen för programmet "UR samtiden". Temat var "Jakten på liv i universum". Finns inspelad via UR.se.

vet1 och 8 maj 2013 sändes två halvtimmesprogram i serien "Vetandets Värld" på Sveriges Radio P1. De handlade bl a om exoplaneter och kommunikationsförsök med universum.  Finns i SR:s arkiv, här och här.

IMG 7553BDen 13 februari 2014 möttes författaren och den blivande ärkebiskopen Antje Jackelen i en debatt på stiftsgården Åkersberg i Höör. Temat  var tro och vetande i Big Bangs tidevarv. Det blev ett spännande meningsutbyte där religion och naturvetenskap var utgångspunkterna.

kulturhuset

I september 2015 deltog författaren i ett panelsamtal på Kulturhuset i Stockholm tillsammans med experterna Ulf Danielsson, Maria Sundin och Marie Rådbo.

rightprofessionalOktober 2015: Föredrag med frågestund om jakten på liv i universum på konsultingenjörsföretaget "Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den." i Lund.
© Peter Linde 2016